De fire siste årene har flere og flere av oss mennesker registrert oss og brukt ganske så mye tid på Facebook. Bare i  Norge har Facebook over 2,5 millioner medlemmer, det er en veldig stor del av befolkningen.  Flere og flere bedrifter oppretter også sider på Facebook, alt fra store bedrifter til lokale avdelinger av matvarekjeder. Bedrifter som befinner seg på Facebook har dermed veldig mange potensielle personer tilgjengelige.

**Hva kan bedrifter bruke Facebook til? **

Det finnes forskjellige måter en bedrift kan bruke Facebook på. Du kan bruke Facebook for å reklamere for produkter og fortelle om nyheter. Du kan bruke Facebook for å få tilbakemeldinger, ris og ros eller bruke det som enkel kundeservice. Facebook er også veldig grei om man har et budskap som man vil skal nås ut til mange. Det er mye større sjangse for at noen ser det på Facebook, enn at de ser det på hjemmesiden til bedriften.

Rimi foreksempel lanserte for en stund siden appen Rimi+. En app som lar brukeren lage handlelister fra sortementet til Rimi. Samtidig oppdaterte de Facebooksiden sin og lagde seg Twitterkonto. På Facebook har de også opprettet en supportfunksjon for appen sin. Her kan brukerne stille spørsmål og beskrive sine problemer med appen samt hjelpe andre med problemer, Rimi er også veldig aktive selv med å hjelpe brukerne.

Europris Surnadal bruker Facebooksiden sin til å reklamere for nyheter, både varer og forandringer i butikken.

Sagatun Grendahus derimot, bruker Facebook for å informere. Her finner man stort sett kontaktinformasjon og beskrivelse av lokalene. De bruker også Facebook til å svare på spørsmål angående huset.

Facebook

Mange bedrifter bruker Facebook

Er Facebook bare positivt?

Det er ikke bare for en bedrift å opprette en side på Facebook også blir dette automatisk en suksess. Det er viktig at de har en plan/strategi for hvordan siden skal brukes. Det er også viktig å tenke på at «alle» ser hva man gjør, sånn at man hele tiden holder en saklig tone og tenker på at man fremstår på vegne av bedriften. Og svarer man på ros er det viktig at man også svarer på kritikk.

**Ikke gjør som Altibox… **

Alitbox har en Facebookside de bruker til å reklamere for nyheter og for å gi support til kundene sine. For en stund siden bestemte de seg for at Discovery Channel og noen flere kanaler ikke skulle være en del av grunnpakken deres. Noe som er greit. Problemet var at de ikke varslet om det på forhånd (noe som er ulovlig) og når irriterte kunder henvendte seg til dem på Facebook ble alle klager ignorert. Det mest usaklige var at det svarte på alle andre kundesupportspørsmål og  henvendelser.

Bad Request

En sånn oppførsel gir et veldig dårlig inntrykk av en bedrift, og er ikke en måte å oppføre seg på nett. Er man mottakelig for positiv respons må man være det for negativ respons også. Etter å sett mye på Altibox sin vegg, så ser det ut som de er virkelig serviceinnstilte nå, så det var kanskje en enkeltepisode.

*Har du eksempler på god eller dårlig bruk av Facebook? *