I denne oppgaven i faget Sosiale Medier skulle vi se nøyere på et valgfritt analyseverktøy. Jeg prøvde å tenke meg om, men kom ikke på at jeg viste om noen andre enn Google Analytics. Jeg søkte derfor litt rundt og fant Clicky.

Alle bildene og informasjonen her har jeg funnet ut i fra demoversjonen på deres side.

Førsteinntrykket av det jeg ser er veldig bra. Clicky har et veldig oversiktlig og greit brukergrensesnitt.

Clicky Dashboard

Clicky fokuserer veldig på “live”-resultater. De viser brukeren i sanntid hvem som er inne på siden. Jeg må si jeg ikke helt ser vitsen med det, de brukerne som er inne på siden akkurat nå får man ikke gjort så veldig mye med likevel. Skal man analysere en side må man se på den over tid.

Sammenlignet med Google Analytics(GA)

Når jeg søkte på alternativer til GA var det Clicky som dukket opp veldig ofte. Derfor går jeg ut fra at folk flest også mener at det er en sterk konkurrent. Og jeg må si at jeg skjønte kjappere hvordan ting fungerte i Clicky, veldig oversiktlig og enkelt å komme i gang. Brukergrensesnittet er veldig behagelig uten for mye dilldall som forstyrrer.

Jeg vurderer derfor sterkt å teste Clicky en periode på min nettside og se hvordan det er.

Har du erfaring med Clicky? Eller andre alternativer til Google Analytics?