Veldig mange bedrifter skaffer seg blogg, og begynner å blogge. Men hvordan opptrer man på en fornuftig og god måte?

Når man tar i bruk soiale medier er det viktig å fremstå ordentlig, sånn at leserne får et bra inntrykk av bedriften. Man kan bruke** forventningsfaktorer** for å gi et bra og ordentlig bilde av bedriften sin.

Lar man medarbeidere få skrive innlegg og komme med meninger gir man bloggen mye mer troverdighet enn at bare sjefen og pr-avdeling skal blogge. Å være god til å svare leserne, ta i bruk facebook, og twitter gir leserne et inntrykk av at de blir hørt, og de får et bedre inntrykk av firmaet.

Skal man ha en bedriftsblogg er det veldig viktig at man fremstår seriøst og ikke bare tuller. Her har jeg funnet noen eksempler på bedriftsblogger som er flinke på forventningsfaktorer:

Sparebank1:

Når jeg leser gjennom Sparebank1 sin blogg får jeg et stort inntrykk av at dette er troverdig. De har sju navngitte personer som jobber med bloggen, noe som for meg gir hele bloggen mye mer kvalitet enn at alle innlegg skulle hatt en forfatter med brukernavn “admin” eller lignende.

De har veldig mange nyttige artikler som f.eks omhandler id-tyveri, håndtrykk og omdømme, men også mer morsomme artikler som denne som forteller at de har samlet masse musikk de omtaler som “bankmusikk” på Spotify. Sånne artikler som det gir meg litt innsikt i hverdagen deres føler jeg, jeg får det inntrykket at man kan ha det morsomt selv i et stort seriøst firma.

Penger og Livet

Penger og Livet

En annen blogg jeg vil trekke frem er NRKBeta, NRK sin blogg om internett, nye teknologier og sosiale medier:

Som Sparebank1 sin blogg så er det her også flere navngitte personer som tar seg av skrivingen. NRKBeta omhandler teknologi, utvikling, sosiale medier og andre spennende tema innenfor teknologi, media og web 2.0.

NRKBeta er veldig gode på respons til leserne sine i kommentarfelt og på Twitter. I dette innlegget foreksempel ser man at artikkelforfatteren er raskt ute med å bli med i samtalene som oppstår i kommentarfeltet. Han svarer raskt, er saklig og bidrar videre til diskusjonen rundt temaet.

Det gir meg et veldig godt inntrykk av NRKBeta.

NRKBeta

NRKBeta

Generelt kan man vel si at når bloggene blir brukt på gode måter med nyttige artikler og ikke fremstår som bare reklame for bedriften så får man straks et bedre inntrykk. At man lar ansatte skrive artikler hjelper også veldig på troverdigheten til bloggen. Men det viktigste, iallefall det jeg syns er viktigst, er at forfatterne er flinke til å følge opp artiklene sine, kommentere, bidra med mer enn å bare skrive selve innlegget. Da får jeg virkelig et inntrykk av at de legger ned en innsats i bloggen.