Har du din egen WordPress-blogg på eget domene? I såfall finnes det tusenvis av plugins(innstikk) som kan gjøre hverdagen din enda bedre. Iallefall for bloggingen din.

Screenshot of plugins

wordpress.org finnes det per dags dato(20.03.12) 18.821 plugins. Det er plugins som kan  gjøre alt mulig for bloggen din, fra små ting som å legge til widgets, slideshows eller vise populære innlegg til mer avanserte ting som deling av kladder, spam-filter på kommentarer og muligheter for å lage forum av bloggen.

Screenshot from wordpress.org/extend

Ikke alle plugins som ligger der er like gode, enkelte fungerer ikke i det hele tatt. Dette ser man heldigvis godt da alle plugins får en vurdering basert på hva brukerne syns, en stjerne er lav kvalitet og fem stjerner er god kvalitet.

Man kan søke, sortere etter kategori eller se de mest populære, nyeste eller senest oppdaterte. Videre får man opp installasjonsveiledning, beskrivelse, ofte stilte spørsmål(faq) og statistikk over hvor ofte den er er lastet ned når man går inn på en plugin.

Her kommer et par plugins jeg syns er veldig nyttige og som gjør WordPress bedre for meg:

Jetpack by WordPress.com

Jetpack gir en WordPress-blogg på eget domene mye funksjonalitet som man vanligvis kun får på WordPress.com. Funksjonalitet som:

  • Statistikk.
  • Gravatar Hovercards.
  • Shortcodes for Youtube, Slideshare, Vimeo.
  • Ekstra widgets som foreksempel kan vise tweets.
  • Mulighet for å lage korte url-adresser med WP.me
  • Og enda noen flere kjekke…

Jeg personlig er veldig glad i statistikken. Den viser meg enkelt om innleggene mine har hatt noen sidevisninger.

Popular Posts

Popular Posts gir deg en widget som lar deg vise de mest populære innleggene dine i en widget. Veldig kjekk for å la leseren finne mer lesestoff og holde de på siden din lengre.

Du har mange muligheter til å stille inn hvilke innlegg som skal vises, om sider skal inkluderes, om innlegg eldre enn x antall måneder skal fjernes også videre…

Share a draft

Ofte når man skriver innlegg skulle man ønske man kunne få tilbakemelding på det før man legger det ut, og det er ikke alltid man har andre tilstede.

Med Share a draft får man sendt en epost til ønsket adresse med en link som vedkommende kan trykke på for å lese innlegget. En veldig kjapp og enkel måte å få tilbakemelding fra andre på.

Man har muligheter til å trekke tilbake tilgang om man ikke vil at noen skal kunne lese lengre og man kan forlenge tiden en person har tilgang. Man har altså full kontroll på tilgangen.